Galerij

Welkom bij Veehandel Schaapman

Welkom op de website van veehandel Schaapman! Al meer dan 80 jaar uw betrouwbare partner in de veehandel. een familiebedrijf dat zich onderscheid door kwaliteit, en innovatie.

Wij van veehandel Schaapman, houden ons dagelijks bezig met de in- en verkoop van onder andere nuchtere (stier)kalveren, fok- & gebruiksvee voor de Nederlandse markt, vee bestemd voor de slacht, schapen en lammeren, en vaarzen bedoeld voor export. Dit alles gebeurt zoveel mogelijk in eigen beheer, door middel van eigen transport, en het verzamelcentrum.

We vragen:

  • Betrouwbare leveranciers van vee voor een lange samenwerking, waar beide partijen baat bij hebben.

We bieden:

  • Een uitstekende service!
  • concurrerende prijzen!
  • een vlotte uitbetaling!

Wie zijn wij?

Veehandel Schaapman is gevestigd in het Drentse Nijeveen. Sinds 2006 vanaf een nieuwe locatie van waaruit wij beschikken over vele mogelijkheden om aan al uw wensen te voldoen.

Zo voeren wij transport uit in eigen beheer, leveren wij dagelijks slachtvee aan slachterijen in Nederland, en kunnen wij d.m.v. een erkende opvangcentrum uw nuchtere kalveren beter tot waarde brengen.

Al 4 generaties lang is de familie Schaapman actief in de veehandel. In de beginjaren vanuit Zwartsluis, en later vanuit Nijeveen. Mede dankzij onze kennis van vee, de correcte en nette afhandeling, en het plezier dat wij beleven in ons vak is ons bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is: een modern veehandelsbedrijf van bovengemiddelde grootte dat er alles voor doet om uw vee op de juiste bestemming te krijgen!

De jarenlange samenwerking met onze leveranciers is voor ons zeer belangrijk. Maar wij blijven geïnteresseerd in nieuwe contacten met betrouwbare leveranciers. Ook voor uw bedrijf kunnen wij een meerwaarde creëren.

Wij zijn Lid van Vee-& Logistiek Nederland

Veehandel

Wij van veehandel Schaapman doen er alles aan om voor u de betrouwbare partner te zijn die u zoekt.

Voor zowel u als voor ons zijn onder andere belangrijk een vlotte afname, een correcte en snelle financiële afwikkeling.

Ook zijn wij SKAL gecertificeerd voor het verhandelen van biologische runderen.

Kalveren

Via het verzamelcentrum verhandelen wij nuchtere kalveren (Nuka’s) door heel Nederland.

Hiervoor worden dagelijks kalveren ingekocht bij veehouders en handelaren, worden deze iedere maandag en donderdag opgehaald, en worden ze snel en vakkundig op de juiste plaats gebracht.

Veevervoer

Onze bedrijfsfilosofie is om zoveel mogelijk in eigen beheer uit te voeren. Zo ook het veevervoer wat komt kijken bij alle in- en verkoop van vee die wij doen.
Hiervoor beschikken wij over ons eigen wagenpark. Zie galerij

Voor ieder vervoer de juiste oplossing. we beschikken over de juiste certificering voor het transport van vee, en ons complete wagen / trailer park is hiervoor gekeurd.

Fok- & Gebruiksvee

Voor de aan en verkoop van fok- & gebruiksvee, zoals melkkoeien, dekstieren, vaarskalveren, en vee bestemd voor de mesterij bent u bij ons aan het juiste adres.

Voor onze afnemers kopen wij deze dieren regelmatig in, en worden deze voor beide partijen juist tot waarde gebracht.

Slachtvee

Dagelijks zijn wij op zoek naar slachtkoeien / stieren voor onze afnemers. De dieren worden in erkende slachthuizen verwerkt, en worden correct tot waarde gebracht via het SEUROP systeem

Exportvee

Regelmatig zijn wij voor onze buitenlandse contacten opzoek naar vaarzen, voor de melkveehouderij buiten Nederland.

De vaarzen worden door ons zelf, of samen met de afnemer geselecteerd op de melkveebedrijven, waarna ze vlot worden opgehaald om naar de exportstal vervoerd te worden.

Schapen en Lammeren

Wekelijks verwaarden wij schapen en lammeren.

Voor ieder dier word door ons een passende afnemer gezocht.

Wij zijn lid en aangesloten bij Vee-& Logistiek Nederland

Uw Vee op de juiste bestemming!

× App ons!