Veehandel Schaapman Nijeveen

Welkom bij Veehandel Schaapman

“Een uitstekende service, concurrerende prijzen en snelle uitbetaling staan bij ons centraal”

Wie zijn wij?

Wie wij zijn

Al meer dan 80 jaar is de familie Schaapman uw betrouwbare partner in de veehandel en diervervoer. Ons familiebedrijf onderscheidt zich door kwaliteit en innovatie. Omdat we dagelijks bezig zijn met de in- en verkoop van vee kennen we de behoeftes van ieder dier en de afnemer, spelen we in op actualiteiten en stellen we het dierwelzijn centraal.

Onze standaard:

 • Een uitstekende service!
 • Concurrerende prijzen!
 • Een vlotte uitbetaling!

Werken met dieren zit in onze genen en dat al meer dan 8 decennia lang. Inmiddels is deze passie voor dieren doorgegeven aan 4 generaties Schaapman. De oprichter van ons familiebedrijf is begonnen met de veehandel. Destijds werd het vee naar Doetinchem en Zwolle gebracht, waar het op veemarkten werd verhandeld. Gedurende de twintigste eeuw veranderde dit steeds meer en werd vee direct aan slachterijen en mesterijen geleverd.

Het bedrijf werd opgericht in Zwartsluis, Overijssel. Sinds 2006 is ons bedrijf gevestigd vanuit een nieuwe locatie in het Drentse Nijeveen. Op deze locatie kunnen we al onze activiteiten beter bundelen en aan alle klantwensen voldoen.

Veehandel

Veehandel Schaapman houdt zich dagelijks bezig met de in- en verkoop van (stier)kalveren, fok- & gebruiksvee voor de Nederlandse markt, vee bestemd voor de slacht, schapen en lammeren en vaarzen geschikt voor export.

Wij streven voortdurend naar de hoogste kwaliteit in iedere fase van het handelsproces. Dat onderscheidt ons. Daarom voeren we – waar mogelijk – zo veel mogelijk in eigen beheer uit, inclusief eigen transport en het verzamelen van vee. Onze chauffeurs zijn hiervoor uiteraard opgeleid en hebben een getuigschrift veetransport.

Korte lijnen voor rechtstreekse leveringen is wat ons kenmerkt. Met meerdere teamleden beschikken we over een uitgebreid netwerk, waardoor we vaak snel en efficiënt kunnen werken.

Zo zorgen we er niet alleen voor dat de kwaliteit van het vee hoog blijft, maar zetten we ons ook optimaal in voor het welzijn van ieder dier.

Kalveren

Via het verzamelcentrum verhandelen wij kalveren. Ons werkgebied strekt zich uit over de bovenste helft van Nederland, waar we dagelijks kalveren inkopen bij veehouders en handelaren.

Op maandag en donderdag zorgen we ervoor dat de kalveren op professionele wijze naar de juiste bestemming worden gebracht. Met meer dan 80 jaar ervaring in de veehouderijsector is Veehandel Schaapman een betrouwbare partner. Onze vakkennis stelt ons in staat om de behoeften van deze jonge dieren te begrijpen en te voldoen aan de hoogste normen van zorg en kwaliteit.

 • Wilt u meer informatie over onze diensten met betrekking op het verhandelen van nuchtere kalveren? Neem dan snel contact op met Kristian: 06 – 29 38 27 62.

 • Wilt u kalveren automatisch laten afmelden bij RVO door ons? Neem dan contact op met Wiljan: 06 – 48 67 21 78, of via wiljan@veehandelschaapman.nl

Veevervoer

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren. Zo houden we grip op kwaliteit en dierwelzijn. Daarom beschikken wij over ons eigen wagenpark.

Schaapman heeft de juiste certificering voor het transport van vee. Zowel de chauffeurs, alsook het complete wagenpark.

Onze certificeringen:

 • SKAL (voor het verhandelen, en vervoeren van biologisch vee)
 • Brancheorganisatie Vee & Logistiek Nederland
 • Chauffeurs hebben allen een vakbekwamheidscertificaat veetransport

Dankzij deze voorzieningen en certificeringen is het voor ons mogelijk om het transport deels in eigen beheer uit te voeren. Datgene wat voor ons niet mogelijk is om zelf te doen, besteden wij uit aan transportbedrijven die voldoen aan onze standaarden.

Wilt u meer informatie over onze diensten met betrekking tot het vervoeren van vee? Neem dan snel en eenvoudig contact op met: Wiljan op 06 – 48 67 21 78.

Fok- & Gebruiksvee

Voor het aan- en verkopen van fok- en gebruiksvee zoals; melkkoeien, dekstieren, vaarskalveren en vee bestemd voor de mesterij, bent u bij ons aan het goede adres. Wij kopen en verkopen regelmatig fok- en gebruiksvee voor onze klanten en zorgen dat dit zo optimaal mogelijk verloopt.

Regelmatig kopen wij vers afgekalfde vaarzen en jonge koeien in, net over de grens met Duitsland. Dieren worden door ons op vaste bedrijven geselecteerd naar uw wens. Of dat nu VLOG gevoerd is, dieren geschikt voor uw melkrobot, of een bepaald type of ras vee; de mensen van Veehandel Schaapman denken graag met u mee.

Wij waarborgen de gezondheid en kwaliteit van al ons aangeboden vee en streven naar transparantie. Reken op ons voor een snelle én eerlijke transactie!

Wilt u meer informatie over onze diensten met betrekking op het fok- en gebruiksvee?
Neem snel en eenvoudig contact op met: Kristian op 06 – 29 38 27 62.

Slachtvee

Veehandel Schaapman is gespecialiseerd in de aankoop en afzet van diverse soorten slachtrunderen. Het slachtproces vindt plaats in erkende slachthuizen, waarbij we zorg dragen voor een nauwkeurige waardebepaling via het SEUROP-systeem. Dit is een classificatiesysteem dat gebruikt wordt voor de beoordeling van slachtkarkassen van runderen in de Europese Unie.

Bij het opgeven van vee door veehouders streven we ernaar om deze binnen enkele dagen op te halen, en vervolgens vlot af te rekenen.

Veehandel Schaapman is SKAL gecertificeerd, reken daarom ook op  ons voor een correcte verwaarding van uw biologische slachtvee!

Het SKAL-certificaat wordt toegekend aan biologisch producerende en handelende bedrijven, wat betekent dat dit vee voldoet aan de biologische standaarden. Deze gecertificeerde dieren worden apart vervoerd en afgerekend met de slachterij. Na het ophalen bij de veehouder volgt directe levering aan de slachterij, gevolgd door de afrekening.

Import en Export

Wij zijn regelmatig op zoek naar vaarzen voor onze internationale relaties. Met name voor melkveehouderijen buiten Nederland. Maak gebruik van ons nationale en internationale netwerk om uw dieren naar de juiste koper af te zetten.

De selectie van de vaarzen gebeurt door onszelf of in samenwerking met de afnemer op de melkveebedrijven. Tijdens de selectie van de vaarzen wordt er gekeken naar:

 • Beenwerk
 • Haarkleur
 • Bouw
 • (Voorspelde) productie
 • Vitaliteit

Na de selectie worden de vaarzen vlot opgehaald en naar de exportstal vervoerd.

Schapen en Lammeren

Wekelijks verwaarden wij schapen en lammeren.

Voor ieder dier word door ons een passende afnemer gezocht.

Wij zijn lid en aangesloten bij Vee-& Logistiek Nederland

Uw Vee op de juiste bestemming!

× App ons!